ترک شیره تریاک

قدم اول برای ترک شیره تریاک اراده و خواست بیمار برای قطع مصرف مواد مخدر است. بعد از آن باید با مراجعه و مشورت متخصص روش مناسب ترک شیره را انتخاب کرده و مراحل آن را به جدیت دنبال کرد.

برای ترک شیره تریاک روش های متنوعی وجود دارد که برخی غیر اصولی بوده و آثار زیان باری به دنبال دارند. انتخاب روش درست ترک شیره به بیمار کمک می کند ترک اعتیاد موفق، کم عارضه و بدون بازگشت را تجربه کند.

نقش اطرافیان و رفتار آن ها با بیمار معتاد نباید نادیده گرفته شود. رفتار و نحوه برخورد اعضای خانواده و نزدیکان می توانند بیمار را به سمت مصرف مجدد و بیشتر یا مسیر درمان و ترک هدایت کند.

در ادامه به عوارض و علائم اعتیاد به شیره و ترک آن و روش های مختلف ترک شیره خواهیم پرداخت. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد شیره تریاک با متخصصان کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک تماس بگیرید.

شیره چیست؟

شیره نوعی ماده مخدر و اعتیاد آور از خانواده گیاه خشخاش و تریاک است. شیره که ماده ای سیاه رنگ می باشد از ترکیب، جوشاندن، صاف کردن و جوشاندن مجدد ترکیب سوخته تریاک و تریاک خالص بدست می آید.

شیره نسبت به تریاک، قوی تر و اعتیاد آورتر است اما اثر آن مدت کوتاه تری در بدن باقی می ماند. این ماده که به صورت کشیدنی (تدخینی) و خوراکی مصرف می شود، عوارض و خطرات زیادی برای فرد دارد و ترک آن نیز دشوار است.

روش تدخینی مصرف شیره با سیخ و سنگ و نگاری و روش خوراکی به صورت بلعیدنی و حل کردن در مایعات صورت می گیرد.

در بسیاری از مواد مشاهده می شود که فروشندگان و توزیع کنندگان شیره تریاک برای افزایش وزن و شیره و تریاک به آن سرب اضافه می کنند. سرب باعث مسمومیت شدید و مشکلات گوارشی و روده خواهد شد.

علائم و عوارض مصرف شیره تریاک

شیره شباهت زیادی به تریاک دارد و مصرف آن نیز علائم و عوارضی مشابه مصرف تریاک، اما با شدت بیشتر دارد. شیره نیز مانند تریاک و هر ماده مخدر دیگر اثرات مخرب و آسیب های جدی برای فرد به دنبال دارد. از جمله شایع ترین و علائم و عوارض جسمانی و روانی مصرف شیره می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ناراحتی تنفسی، عفونت ریه و تنگی نفس
  • مشکلات قلبی و عروقی
  • تیره شدن پوست و لب ها
  • آسیب به کبد
  • تغییر رنگ و پوسیدگی دندان ها
  • کاهش میل جنسی
  • بی نظمی چرخه قاعدگی زنان
  • حالت تهوع و استفراغ
  • ضعفیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • مشکلات گوارشی از قبیل سوءتغذیه، بی اشتهایی و یبوست
  • احتمال تشنج
  • خواب آلودگی همیشگی
  • کاهش انگیزه
  • کاهش مسئولیت‌ پذیری
  • افسردگی و اضطراب
  • بی ‌توجهی به ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی
  • کاهش قدرت تمرکز
  • نوسانات خلقی و رفتاری شدید
  • گیجی
  • گفتار آهسته و گنگ

ترک اعتیاد به شیره

عوارض ترک شیره تریاک

ترک اعتیاد شیره و قطع مصرف آن منجر به بروز علائم ترک در فرد می شود. شدت علائم ترک به مدت اعتیاد و میزان دوز مصرفی بستگی دارد.

این علائم در روزهای اول خفیف بوده و به تدریج افزایش می باید. اگر ترک شیره به صورت اصولی انجام و پیگیری شود، بعد از مدتی عوارض ترک فروکش کرده و از بین می رود. در غیر این صورت عوارض ترک خطرناک و غیر قابل تحمل شده و حتی ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.

ترک شیره معمولا با عوارض روانی و جسمانی نظیر اضطراب و افسردگی، بی خوابی، حالت تهوع شدید، دل درد، تعریق و دردهای عضلانی همراه است.

روش های ترک شیره

روش های متنوعی برای ترک اعتیاد مواد مخدر از جمله شیره تریاک وجود دارد. هر یک از این روش ها باید با مشورت متخصص و تحت نظر پزشک درمانگر اعتیاد انجام شود.

حتی در صورتی که بیمار ترجیح می دهد با روش های ترک اعتیاد در منزل برای ترک شیره اقدام کند حتما باید با یک متخصص در ارتباط باشد.

پزشک متخصص می تواند با توجه به شرایط بیمار به منظور کاهش و کنترل عوارض ترک داروهای خاصی را تجویز کند.

در ادامه به شرح روش های مخلتف ترک شیره خواهیم پرداخت. هریک از این روش ها مزایا و معایب خود را دارند و بهترین روش برای هر بیمار را تنها یک متخصص می تواند تشخیص دهد.

روش ترک ناگهانی شیره

روش قطع ناگهانی شیره که اصطلاحا به آن ترک یابویی گفته می شود روشی است هر بیمار مبتلا به اعتیاد شیره تریاک یکبار آن را امتحان کرده و احتمالا با شکست مواجه شده است.

در این روش از هیچ ماده جایگزین و دارویی برای کنترل عوارض ترک استفاده نمی شود. بدن برای سازگاری با شرایط بدون شیره تریاک به زمان زیادی نیاز دارد و احتمال بازگشت به مصرف مجدد بسیار بالا است.

روش قطع ناگهانی مصرف شیره روشی اصولی نیست و به بدن شوک وارد می کند. این شوک باعث دشوار شدن سم زدایی و به هم ریختگی جسم و روان فرد می شود. با بروز عوارض شدید و خماری بیمار انگیزه خود را از دست داده و ادامه فرآیند درمان سخت و غیر ممکن خواهد شد.

این روش معمولا در کمپ های غیر مجاز ترک اعتیاد یا زمانی که فرد برای ترک اعتیاد در منزل اقدام می کند، استفاده می شود.

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

روش ترک تدریجی شیره

روش سنتی ترک تدریجی شیره یکی دیگر از روش هایی است که بیمار معتاد به شیره برای ترک در منزل بکار می گیرد. در این روش بیمار مقدار دوز مصرفیخود را به تدریج کاهش می دهد تا نهایتا به صفر برساند.

در روش ترک تدریجی معمولا فرد علائم ترک را با شدت کمتری تجربه می کند، به طوری که می تواند آن را تحمل کند.

در این روش اگر فرد با حمایت نزدیکان و خانواده بتواند اوضاع خود را کنترل کند و اگر یک روز علائم شدید دارد مصرف خود را بالا نبرد می تواند موفقیت آمیز باشد. البته در موارد اعتیاد شدید وابستگی و علائم روانی ترک ممکن است موجب وسوسه مصرف مجدد و بازگشت به اعتیاد شود.

روش ترک شیره با متادون

برای ترک شیره با متادون، مصرف شیره به طور ناگهانی قطع می شود شده و متادون به عنوان جایگزین ماده مخدر شیره مصرف می شود.

مصرف متادون موجب کنترل عوارض ترک شیره تریاک، آسان شدن تحمل درد و کاهش دشواری حالات خماری و علائم ترک خواهد شد.

دوز مصرفی متادون بستگی به شرایط فرد دارد و حتما باید با تجویز و طبق دستور پزشک باشد.

مصرف خودسرانه و بدون تجویز متادون، یا مصرف با دوز بیشتر و مدت طولانی تر از دستورات پزشک درمانگر، منجر به وابستگی و اعتیاد به متادون خواهد شد که عوارض و مشکلات خاص خود را به دنبال دارد. به عبارتی مصرف غیر اصولی متادون باعث می شود اعتیاد به متادون جایگزن اعتیاد به شیره تریاک شود.

روش ترک شیره با قرص بوپرنورفین (ب2)

روش ترک شیره با قرص بوپرنورفین (ب2) همانند روش ترک شیره با متادون یک روش دارویی برای ترک شیره است.

پزشک با بررسی شرایط و وضعیت بیمار، ممکن است برای کاهش علائم ترک، تسکین درد خماری و افزایش مقاومت بدن دوز مشخصی از قرص ب2 را تجویز کند. قرص بوپرنورفین تنها باید با نظر پزشک و به مقدار مشخص مصرف شود.

مصرف خودسرانه قرص ب2 همانند متادون اعتیادآور است. به عبارت دیگر با مصرف بدون تجویز بوپرنورفین فرد وابستگی به ماده دیگر و اعتیاد جدید را جایگزین اعتیاد شیره می کند.

حتما بخوانید: قرص بوپرنورفین چه عوارضی دارد و چگونه از آن خلاص شویم؟

روش ترک شیره با استفاده از تکنیک های رفتار درمانی و روان درمانی

یکی دیگر از ترک شیره، استفاده از تکنیک های رفتار درمانی و روان درمانی است. معمولا هر یک از رفتار درمانگران با توجه به تخصص خود و همچنین شرایط بیمار روشی خاص را برای درمان انتخاب می کنند.

در مورد این روش به یاد داشته باشید که تنها کسانی می توانند به شما کمک کنند که تخصص، تجربه و شناخت لازم را از مراجع خود دارند.

در برخی موارد انزجار درمانی و تکنیک های تغییر رفتار و رفتار درمانی ممکن است برای یک فرد بسیار موثر باید. همچنین تکنیک های موج سوم درمان می تواند به فرد و خانواده او برای بازگشت مجدد و داشتن یک زندگی سالم کمک کند.

ترک سریع شیره تریاک

یکی از روش های ترک شیره تریاک روش سم زدایی UROD یا سم زدایی فوق سریع است. این روش در ترک شیره و ترک تریاک بسیار موثر عمل می کند.

روش ترک سریع شیره معمولا در کلینیک ترک اعتیاد انجام شده و در آن از داروهای خاصی استفاده می شود. این داروها به افرادی که دوز مصرفی بالا و اعتیاد شدید دارند و تحمل خماری برای آنها دشوار است کمک می کنند که عوارض خماری شدید را راحت تر تحمل نمایند.

ترک فوری شیره به روش سم زدایی UROD هزینه بالایی دارد و در آن دوزهای بالای مواد سم زدا، تحت بیهوشی عمومی یا آرام بخشی شدید به بیمار تزریق شده و به دنبال آن تزریق آهسته نالوکسان انجام می ‌شود.

سم زدایی پایان کار نیست. برای درمان موفق و بدون بازگشت اعتیاد به شیره،بیمار بعد از پاکسازی بدن به روان درمانی و مشاوره ترک اعتیاد نیاز دارد.

حتما بخوانید: ترک اعتیاد سریع

ترک شیره تریاک در منزل

ترک شیره تریاک در منزل باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. ترک به صورت خودسرانه و بدون مشورت و نظارت متخصص به هیج وجه توصیه نمی شود. با این کار فرد با بروز عوارض ترک به مصرف غیراصولی داورها روی آورده و مشکلات جدی برای خود ایجاد می کند.

تحمل علائم ترک به ویژه برای کسانی که اعتیاد شدید دارند بسیار سخت بوده و احتمال شکست درمان و بازگشت به اعتیاد شیره بسیار زیاد است.

ترک شیره تریاک چند روز طول می کشد؟

در حالت عادی اکثر افرادی که اقدام به ترک شیره تریاک می کنند 12 تا 21 روز خماری را تجربه می کنند.

مدت لازم برای ترک شیره تریاک به عوامل مختلفی از جمله مدت اعتیاد و میزان مصرف بستگی دارد. اما مهمترین موضوع برای درمان موفق عزم و اراده بیمار و حمایت خانواده است.

ترک جسمانی، دفع شیره تریاک و سم زدایی بدن به تنهایی 12 روز طول می کشد. بعد از قطع مصرف شیره و فروکش علائم خماری، حدود 6 ماه یا بیشتر برای روان درمانی و ترک وابستگی ذهنی زمان لازم است.

بهترین روش ترک شیره تریاک، ترک شیره در کلینیک ترک اعتیاد

بهترین روش ترک شیره تریاک در افراد مختلف متفاوت است و به شرایط خاص او بستگی دارد. درمان اعتیاد باید بعد از ارزیابی وضعیت بیمار از نظر جسمی و روانی و کسب اطلاعات در مورد سن، میزان و مدت مصرف شیره  توسط پزشک متخصص برنامه ریزی و پیگیری شود. همه افراد به سم زدایی سریع یا مصرف دارو نیاز ندارند.

علاوه بر پزشک برای درمان موفق مشاوره و روان درمانی نیز باید مدنظر قرار گیرد. درمان روانشناختی همزمان و بعد از درمان جسمانی به بیمار کمک می کند بتواند با وسوسه مصرف مجدد مقابله کرده و روش های بازگشت به زندگی نرمال و سالم را بیاموزد و به کار گیرد. همه این شرایط به صورت دقیق و اصولی و تحت نظر و مراقبت دائم پزشکان، روانشناسان و کادر درمان در کلینیک ترک ترک اعتیاد مهیا شده است. بنابراین می توان گفت بهترین روش ترک شیره تریاک، ترک اعتیاد در کلینیک است.

کلام آخر

شیره ماده مخدری قوی با عوارض شدید است. این ماده به سرعت باعث اعتیاد و وابستگی فرد شده و درمان و ترک آن دشوار است. مصرف بلند مدت شیره عوارض جسمانی و روانی شدید و غیرقابل جبرانی برای بیمار به دنبال دارد.

برای ترک موفق و بدون بازگشت شیره تریاک بهتر است هرچه سریعتر با عزم راسخ و اراده قوی برای درمان به پزشک متخصص یا کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کرده و به صورت اصولی مسیر ترک را در پیش گرفته و به سلامت طی کنید.

17 نظرات

  • توسطکیوان
    Posted 2022-02-23 10:25 ق.ظ

    به امید پاکی تمامی عزیزان فقط اراده قوی همین

    • توسطمحمد سلگی
      Posted 2022-07-02 2:41 ق.ظ

      ترک مواد مخدر با روشی که مثل سم زدایی خون در بیمارستان چند ساعت طول میکشد و هزینه سم زدایی خون ویاهمان تصفیه خون چقدر است ایا بعد از تصفیه خون فرد احساس خماری ودرد ندارد

  • توسطنیما
    Posted 2022-06-17 9:18 ق.ظ

    من بیش از۱۵سال هست پراکنده مصرف تریاک وشیره داشتم بوده ۵روز، پشت سرهم روزی یک وعده بیشتر،اوقات شبها استفاده می‌کردم وقتی دچاربیقراری میشدم کنارمیگذاشتم ده روز یا بیشتر مصرف نمیکردم حتی دوماه هم نکشیدم
    درعوض روزی یک چهارم بی،دو مصرف دارم وابستگی فکری وجسمی دارم نیاز به راهنمایی وکمک دارم

    • توسطپردیس
      Posted 2022-07-02 2:46 ق.ظ

      نیما جان مصرف بی دو ترکش راحته در حقیقت شما ترس از ترک دارید وبه خود تلقیح میکنید وگر نه اعتیاد شما زیاد شدید نیست یک هفته ای اذیت میشید وشما طاقت ندارید یکم اراده وطاقت میخا وگرنه اعتیاد شدیدی ندارید

  • توسطامیر
    Posted 2022-06-28 4:18 ق.ظ

    سلام من الان دوهفته است ترک کردم شیره وتریاک میکشیدم ولی شبا اصلا خواب ندارم میترسم قرصی وچیزی بخورم میشه راهنمایی کنید چکارکنم واقعا کلافه شدم

    • توسطمدیر سایت
      Posted 2022-06-28 5:09 ق.ظ

      با آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما. لطفا با کلینیک تماس بگیرید. همکاران ما، شما را راهنمایی می کنند.

      • توسطنازنین
        Posted 2022-08-13 10:11 ب.ظ

        سلام من به خاطر کرونا لعنتی دوبار گرفتم بهم گفتن کشیدن شیره خوب هستش منم کشیدم مبتلا شدم حدود ۷ یا ۸ ماه هستش که گرفتار شدم و مصرف متوسط دارم و خانم هستم و از شما مشاوره میخام

        • توسطمدیر سایت
          Posted 2022-08-14 1:13 ق.ظ

          سلام. لطفا برای دریافت مشاوره با کارشناسان کلینیک تماس بگیرید.

        • توسطععلیعلی
          Posted 2023-04-08 11:04 ب.ظ

          سلام چون مدت مصرفتون زیاد نیست خیلی ترک سخت نیست مقدار مصرف روزانه تون رو کم کن ترک اسان میشه من خودم ترک. کردم الان سه روز است نه درد دارم و نه بی حالی فقط یکم مشکل تواب موفق باشین

  • توسطشمین بلوچ
    Posted 2022-08-17 12:03 ب.ظ

    باعرض سلام و خسته نباشید
    داخل انیستاگرام پیجھایی ھست که تبلیغ ترک اعتیاد میکنند به صورت تضمینی۔
    آیا اینچنین داروھائی وجود دارد یا نه؟
    متشکرم

    • توسطمدیر سایت
      Posted 2022-08-19 8:33 ب.ظ

      سلام. پیشنهاد میکنیم این تبلیغات را باور نکنید. بسیاری از این داروها اعتیادآور هستند و مشکلات بزرگتری را برای شما ایجاد میکنند.
      راه حل اصولی ترک اعتیاد استفاده از روش هایی است که به صورت پزشکی اثبات شده است. با بکارگیری روش های علمی می توانید در کلینیک و یا در منزل خودتان اعتیاد را با کمترین مشکلات ترک کنید. در صورت تمایل به دریافت مشاوره با کارشناسان ما تماس بگیرید.

      • توسطM. Zarei
        Posted 2022-09-05 12:29 ق.ظ

        سلام همسر من 20 ساله ک مصرف دوز بالای شیره ب صورت بلع داره ترسم از اینه که با ترک دادن باعث مرگش بشم خیلی نگرانشم من تازه با ایشون ازدواج کردم آیا نیاز ب چکاپ ریه و کبد و قلب قبل از ترک دارن؟

        • توسطمدیر سایت
          Posted 2022-09-12 9:57 ب.ظ

          سلام. لطفا برای دریافت مشاوره و بررسی دقیقتر با کارشناسان کلینیک تماس بگیرید.

  • توسطاسماعیل یوسفی
    Posted 2022-10-08 2:06 ق.ظ

    باسلام خدمت شما من متولد 61هستم 40ساله هستم از سن 15سالگی تا 25سالگی تفریحی تریاک میکشدم چند بار هم یک سال دو سال ترک کردم تا 30سالگی اما الان ده سال هست که پنج سال تریاک می‌کشیدم اما الان نزدیک به پنج سال شیره خودم درست میکنم با سوخته تریاک مصرف میکنم مخصوصا این سه سال مصرف زیاد شده هم میخورم هم میکشم الان چند ماه خسته شدم شرکت کار میکنم 14روز کار 14روز مرخصی هستم چند بار ترک کردم فقط در حد یک روز دو روز اما از درد شدید نتونستم ترک کنم مشگل مالی ندارم فقط خسته شدم کلافه میخوام بدون درد خماری در مدت کم ترک کنم چه کنم ممنون میشم راهنمایی کنید عسلویه هستم کار زندگی

    • توسطAhmad
      Posted 2023-01-18 5:44 ب.ظ

      داداش شما طرز فکرتو باس یه مقدار عوض کنی اول اینکه ما معتادین در مدت کم مصرف کننده نشدیم ک بخوایم در مدت کم ترک کنیم و اینکه اوایلش لذت داره مصرف بر هیچکس پنهان و پوشیده نیس به قول یکی از دوستانم هر چیزی تاوانی داره و با اتکا با این حرف به تاوان اون لذت سختی هایی باید تحمل شود سم زدایی عملا زیر یک ماه زمان میبرد ولی وقتی سالیان مصرف داشتین مغز و ذهن هم سم زدایی میخواهد و این زمان بر است و کمک اطرافیان و اراده میخواد. امیدوارم بتونی به چیزی که میخوای برسی و واسه همه ارزو پاکی و سلامتی دارم هیچ چیز ارزشمند تر نیس…

  • توسطمحمد
    Posted 2023-03-24 12:25 ق.ظ

    دوستان به نظرم همه ترس از ترک داریم
    من یک سال ونیم مصرف شیره داشتم به صورت خوراکی این ۳ماه اخر رسید به روزی ۳ تا ۴ گرم
    الان روز چهارم ترکم تو خونه در حد سرماخوردگی ساده اذیتم با یکم سردرد و کمردرد که با قرص حل میشه
    یه یا علی بگید هرچی زودتر بیخیال این بلای خانمان سوز بشید

  • توسطفریده
    Posted 2023-04-03 11:56 ب.ظ

    سلام من بخاطر مشکل رماتیسم مفصلی شروع به مصرف کردم چوم داروهام معده م رو داغون کرده بود.الان توی ترک هستم.واقعا درد آوره. عرق سرد و همزمان احساس لرز شدید.
    دهانم تلخ شده احساس یاس و افسردگی شدید دارم.
    کاش هیچکس به توصیه غلط دیگران این لعنتی رو شروع نکنه

نظر خود را اضافه کنید