ترک شیشه

ترک شیشه چگونه امکان‌پذیر است؟ آیا شیوه‌های مختلف ترک این نوع مواد را می‌شناسید؟ می‌دانیم که کلیه مواد مخدر موجب خواهند شد تا مصرف کننده به صورت غیر طبیعی و افراطی به آنها وابستگی پیدا کند که به دنبال آن ترک این مواد دشوار خواهد بود، اما راه‌های زیادی جهت ترک این مواد وجود دارد که فرد مصرف کننده با انجام دادن آنها می‌تواند شیشه را با سختی کمتری در مقایسه با دیگر مواد مخدر ترک کند.

این ماده بر خلاف موادی مانند تریاک یا هروئین هیچ منشأ طبیعی و گیاهی ندارد و در واقع از مواد مصنوعی در آزمایشگاه‌های غیر مجاز به دست می‌آید و ترک کردن آن در کلینیک ترک اعتیاد یا کمپ ترک اعتیاد انجام می‌شود. در این مقاله ترک شیشه و روش‌ های مناسب برای آن را بررسی می‌ کنیم.

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

آشنایی با ترک شیشه

گفتیم که شیشه بر خلاف مواد مخدر دیگری مانند تریاک یا هروئین منشا گیاهی ندارد و از مواد مصنوعی در آزمایشگاه‌های غیرقانونی و غیر مجاز تولید می‌شود، طبیعتاً همان طور که منشا آن با دیگر مواد مخدر گیاهی متفاوت است، ترک کردن آن نیز متفاوت می‌باشد، اما لازم است که برای ترک آن مشاوره ترک اعتیاد انجام شود تا فرد بتواند دوره درمان و سم زدایی را با موفقیت پشت سر بگذارد. شیشه اثرات کوتاه مدت و بلند مدت بسیار مخربی بر روی بدن افراد دارد، به همین دلیل افرادی که به مصرف شیشه اعتیاد دارند دچار مشکلات متعددی خواهند بود.

آشنایی با ترک شیشه

روش‌ های مختلف ترک شیشه

بهترین راه حل درمانی جهت ترک شیشه این است که شما فرد مبتلا را به مراکز ترک اعتیاد معرفی کنید، چون در این مکان‌ها پس از انجام دادن مشاوره‌های لازم اقدامات درست درمانی برای ترک کردن این افراد انجام می‌شود که البته این شیوه‌های درمانی مختلف ممکن است با توجه به شدت اعتیاد از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما روش‌های تدریجی برای ترک کردن هر نوع مواد مخدری نتایج بهتری را به همراه داشته اند، برعکس در روش‌های آنی در بیشتر مواقع شاهد بازگشت مجدد فرد به مصرف مواد بوده‌ایم.

مدت زمان ترک کردن این مواد مخدر نیز عوامل متفاوتی بستگی دارد، چون شیشه از بدترین ماده‌های مخدر محسوب می‌شود، بنابراین ترک فرد به عوامل متفاوتی مانند مدت زمان مصرف، میزان دوز مصرفی و همچنین وابستگی روحی فرد به مواد بستگی دارد، اما در صورتی که فرد شرایط روحی خوبی داشته باشد، قطعا می‌تواند طی مدت زمان ۲ الی ۸ ماه ترک آن را پشت سر بگذارد. روش‌ های رایج برای ترک شیشه عبارتند از:

ترک کردن شیشه با دی اس تی

این روش جز آن دسته از روش‌هایی می‌ باشد که با کاهش دادن مقدار مصرف شیشه به مدت زمان دو ماه همراه است. این شیوه از ترک به گروه‌های ۶۰ نیز معروف می‌ باشد و از جمله روش‌ های تدریجی ترک اعتیاد محسوب می‌شود. ویژگی خوبی که این روش دارد این است که هم چنان که سم از بدن مصرف کننده خارج می‌ شود، سلامت روان این افراد نیز مورد مداوا قرار می‌ گیرد. در واقع روش دی‌ اس‌ تی همان روش ترکیبی می‌ باشد که به شیوه اصولی همواره جهت ترک اعتیاد بر روی آن تاکید فراوان می‌ شود. انجام دادن این کار بهتر است که در کلینیک ترک اعتیاد یا کمپ ترک اعتیاد باشد.

روش‌ های مختلف ترک شیشه

ترک مواد شیشه با قرص

در مراکز ترک اعتیاد وقتی فرد برای ترک مواد مخدر بستری می‌ شود، معمولاً برای او داروهای مختلفی استفاده می شود که این داروها به کاهش یافتن روند ترک اعتیاد کمک زیادی خواهند کرد. داروهای رایج برای ترک اعتیاد شیشه مودافینیل، ریتالین و متادون هستند، اما موضوع این است که بسیاری از این قرص‌ ها خود به خود اعتیادآور هستند به این ترتیب لازم است که پیش از مصرف آن ها مشاوره ترک اعتیاد انجام شده و مصرف آن دقیقاً مطابق با دستور و تجویز پزشک باشد.

ترک شیشه در خانه

ترک کردن مواد مخدر شیشه در منزل از سخت‌ ترین و دشوارترین روش‌ های ترک می‌ باشد و گاهی برخی از پزشکان و دیگر افراد طی تبلیغات غیر مجاز خودشان افراد را تشویق به ترک اعتیاد شیشه در منازل خود می‌ کنند، اما از آنجایی که شیشه یک ماده مخدر بسیار خطرناک است با توجه به شدت و میزان اعتیاد فرد معمولاً ترک آن در منازل با شکست مواجه شده و حتی گاهی اوقات با عواقب بسیار بدی همراه است که در شدیدترین حالت ممکن است موجب مرگ بیمار شود.

مراحل ترک اعتیاد شیشه

ترک کردن مواد شیشه در ۵ مرحله انجام می‌ شود که مطابق با روزهای هفته و حتی روزهای ماه انجام پذیر است، از این رو نخستین هفته ترک از سخت‌ ترین مراحل ترک می‌ باشد، اما پس از گذشت هفته نخست این اتفاق عادی‌ تر شده و فرد خودش را بهتر با شرایط موجود وفق می‌ دهد. روزهای ترک برای مواد مخدر شیشه به شرح زیر است:

  • مرحله ترک که از ۱ تا ۱۵ روز ادامه خواهد داشت.
  • مرحله ماه عسل که از روز ۱۶ تا ۴۵ روز خواهد بود.
  • مرحله دیوار که از روز ۴۶ تا ۱۲۰ است.
  • مرحله تنظیم که از روزهای ۱۲۱ تا ۱۸۰ ادامه دارد.
  • مرحله قطعیت که از روز ۱۸۱ به بعد اتفاق می‌ افتد.

البته با توجه به مدت زمان و شدت مصرف شیشه احتمال دارد که دوره ترک و درمان آن نیز طولانی‌ تر از این مدت باشد که در چنین مواقعی نیاز است که ترک کننده تحت نظر دکتر ترک اعتیاد قرار گرفته و در کنار آن فعالیت‌ های مفیدی مانند انجام دادن ورزش گنجانده شود.

مراحل ترک اعتیاد شیشه

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

نتیجه‌ گیری

در این مقاله ترک شیشه را بررسی کردیم. این مواد از مواد مخدر صنعتی و البته خطرناک است که برخلاف موادی مانند تریاک یا هروئین هیچ گونه منشا گیاهی ندارد و در آزمایشگاه‌ ها به طور غیرقانونی و غیر مجاز تولید می‌ شود، به این ترتیب ترک کردن آن نیز در مقایسه با برخی دیگر از مواد مخدر با منشا گیاهی دشوارتر است و بهتر است که این کار در مراکز ترک اعتیاد انجام شود. روش‌ های مختلف درمانی برای ترک را نیز توضیح دادیم. در سایت تهران پاک بیشتر با اثرات مصرف این نوع مواد مخدر و راه‌ های مناسب جهت خلاصی از آن آشنا شوید.

نظر خود را اضافه کنید