آگاهی از اعتیاد

ما در عصری زندگی می کنیم که مواد مخدر هر روز به اشکال مختلف در بین جوانان رایج می شود. اگر در گذشته این مواد تنها در تریاک، هروئین و یا کوکایین محدود می شد، اما این روزها شکل های دیگری همچون قرص و پودر نیز دارد. مصرف مواد مخدر سنتی به زمان بیشتری نیاز داشت. در حالی که مصرف مواد مخدر صنعتی به راحتی انجام می شود. از سوی دیگر تاثیر این مواد جدید هم سریع تر در بدن خود را نشان می دهد و در اصطلاح مصرف کننده به حالت نشئگی می رسد. از این موارد که بگذریم، نداشتن اطلاعات کافی هم یکی از دلایل ابتلا و گرفتاری جوانان در دام خانمان سوز اعتیاد است.

کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک یکی از مراکزی که در زمینه ترک و درمان اعتیاد به چهار شکل درمان در کلینیک، در منزل، سرپایی و سریع عمل می کند، بهترین راه خلاصی از این معضل اجتماعی را افزایش آگاهی می داند.

دلایل ابتلا اعتیاد به مواد مخدر چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که باعث گرفتار شدن فرد به مواد مخدر یا داروهای روانگردان و مشروبات الکی می شود. دلایل اصلی این عارضه عبارتند از:

  • ارتباط با افراد مبتلا به اعتیاد و تحت تاثیر قرار گرفتن
  • نداشتن قدرت نه گفتن به تعارفات دیگران در رابطه با مصرف مواد مخدر و نوشیدنی های الکی
  • خوددرمانی در برخی از افراد برای رهایی از درد بیماری
  • نداشتن آگاهی و اطلاعات کافی در مورد تاثیرات اعتیادآور مواد و نوشیدنی‌های خطرساز
  • رهایی از استرس و مشکلات عاطفی و ….

دنیا به سمتی پیش می رود که کادر پزشکی و مسئولان یک کشور به دنبال کاهش تعداد معتادان هستند. اما در مقابل سازندگان و گروه های مافیای تولید و پخش مواد مخدر هم بیکار نمی نشینند. آنها هر روز مواد مخدر را به اشکال مختلفی راهی بازارشان می کنند تا گروه های جدیدتری از جوانان و افراد ناآگاه را گرفتار کنند. حتی بسیاری بعد از ترک اعتیاد به مواد قبلی در دام مواد دیگری می افتند. برای مثال از تریاک رها می شوند اما این بار به قرص متادول معتاد می شوند.

ضرورت افزایش آگاهی از اعتیاد

ضرورت افزایش آگاهی افراد در مورد مواد مخدر

بهترین راه پیشگیری از هر مشکلی این نیست که اطلاعات و آگاهی در مورد آن فیلتر شود. در واقع با حذف نام کوکایین یا قرص های روانگردان هیچ گاه این داروها تمام نمی شوند و یا معتادان به آنها درمان نمی شوند. اما واقعیتی که وجود دارد مبتلا شدن افراد جدید در دام اعتیاد است.

بسیاری از افراد با این تفکر که هیچ اطلاعاتی در مورد یک ماده مخدر نداشته اند، به آن دچار شده اند. برخی هم در تجربیاتشان گفته اند به دلیل مشکلات روحی و یا مالی و برای رهایی از بار غم به سمت چنین موادی رفته اند. تفکر رایج اطرافیان چنین افرادی این بوده که با یک یا دو بار مصرف کردن، معتاد نمی شوند. اما آیا این گفته درست است؟

در پاسخ باید بگوییم بله یک بار مصرف کسی را معتاد نمی کند. اما به شرط اینکه یک بار مصرف باشد. چیزی که فرد را معتاد می کند اشتیاق و شوقی است که بعد از مصرف در او ایجاد می شود. شما تا زمانی که طعم یک غذای لذیذ را نچشیده باشید، هر چقدر هم در کتاب ها و یا گفتگوها در مورد آن بشنوید، هیچ میلی نسبت به آن غذا ندارید. اما همین که یک بار طعم آن را بچشید و از آن لذت ببرید، هر گاه تصویر آن غذا را ببینید، ناخودآگاه ذهن‌ و دلتان به سمت آن غذا می رود. حالا فکر کنید این غذا در دسترستان باشد. آیا می توانید خویشتن داری کنید و از آن نخورید؟

مواد مخدر، قرص های روانگردان و نوشیدنی های الکلی به همین شکل هستند. یعنی شما با یک بار مصرف کردن به آن علاقمند می شوید و بار دیگر قدرت کنترل برای فرار از آن را از دست می دهید. پیشگیری از اعتیاد و داشتن آگاهی کافی در این زمینه می تواند از بروز هرگونه مشکلی پیشگیری کند.

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

چه کنیم تا به دام اعتیاد نیفتیم؟

بهترین راه حل برای پیشگیری از اعتیاد داشتن قدرت کنترل و خودآگاهی است. وقتی در شرایط مصرف هرگونه دارو یا مواد مخدر قرار دارید، خودآگاهی و تلنگر زدن به خود در مورد عواقب مصرف می تواند بهترین راه حل باشد. وقتی به شما گفته می شود با یک بار مصرف معتاد نمی شوید، به سرخوشی لحظه ای فکر نکنید. ناخودآگاه ذهن تان در مورد تاثیرات مخرب و عواقب کار را بیدار کنید.

یکی از عواقب کار ترک اعتیاد در منزل یا کلینیک با مشقت های زیاد و صرف هزینه های بالاست. همه کسانی که با همین جمله «با یک بار مصرف معتاد نمی شوی» شروع کردند، از ناکجاآباد سر درآوردند.