عوارض حشیش بر بدن چیست؟ حتما می دانید که حشیش ماده ای اعتیاد آور و توهم زاست. این ماده مخدر که با نام هایی همچون بنگ، پنیر، سیگاری و چرس نیز شناخته می شود، از صمغ گیاه شاهدانه بدست می آید. رنگ آن قهوه ای مایل به سبز است و مصرفش باعث ایجاد حس سرخوشی، آرامش و خنده های بی دلیل می شود. ماده موثر TCH حشیش به سرعت از ریه ها عبور کرده و همراه با جریان خون به مغز و سایر اندام های بدن منتقل می شود. مصرف حشیش به صورت خوردنی یا نوشیدنی سرعت جذب THC را کاهش می دهد. به طور کلی اثر مصرف حشیش پس از سی دقیقه تا یک ساعت تجربه بروز می کند. در این مطلب کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک قصد داریم شما را با عوا مصرف حشیش آشنا کنیم.
عوارض حشیش بر بدن
حشیش به روشهای مختلفی توسط افراد مصرف میشود، و نحوهی مصرف میتواند تأثیرات متفاوتی در بدن ایجاد کند. زمانی که دود حشیش توسط ریهها استنشاق میشود، مواد موجود در آن سریعاً به جریان خون منتقل شده و به سرعت به سوی مغز و دیگر اعضای بدن میپیوندد. تاثیرات حشیش در چند ثانیه تا چند دقیقه اولیه خود را نشان میدهد.
جالب است بدانید که حشیش علاوه بر جنبههای مخرب، خواص دارویی نیز دارد و برای درمان برخی شرایط نظیر اضطراب و صرع استفاده میشود. تأثیرات حشیش بر مغز بهگونهای است که این ترکیب ممکن است خواص درمانی در زمینههایی مانند بیخوابی، درد، تهوع و کاهش اشتها داشته باشد.
عوارض حشیش بر مغز باعث تغییر در درک شرایط و مفاهیم میشود. تاثیرات فوری و طولانی مدت حشیش با افزایش ضربان قلب همراه است. همچنین، با گذشت زمان، مصرف این ماده ممکن است منجر به سرفههای مزمن و سایر مشکلات مرتبط با سلامتی شود. در این مقاله، به بررسی علائم، عوارض کوتاه مدت و بلند مدت، تاثیرات بر مغز، دستگاه تنفس، گردش خون و سیستم ایمنی بدن از مصرف حشیش پرداخته خواهد شد.
عوارض حشیش بر بدن بی شمارست. مصرف مداوم حشیش در کوتاه مدت و بلند مدت اثرات جبران ناپذیری را بر بدن وارد می کند. این اثرات سوء که هم جسم و هم ذهن فرد را درگیر می کند حتی با قطع مصرف و درمان اعتیاد نیز تا مدت ها در بدن فرد باقی می ماند.
علائم مصرف حشیش در فرد
- چشمهای پرخون
- دهان خشک
- افزایش اشتها
- خستگی و بی حالی
- خواب آلودگی بیش از حد
- اختلال در تعادل
- هماهنگی ضعیف
- عدم توجه به نظافت و بهداشت
- از دست دادن علاقه به کارهای روزمره
- مشکلات تمرکز یا تمرکز
- تاخیر در پاسخگویی
- قضاوت ضعیف
- اختلال در فهم گذر زمان
- بلاتکلیفی
- نوسانات خلقی
- تحریک پذیری
- پارانویا
- کناره گیری از خانواده و دوستان
- تلاش برای همگام شدن با حجم کاری و تمرکز روی کارها
- رها کردن تحصیل و شغل
بیشتر بخوانیدد: عوارض اعتیاد به تریاک و شناخت علائم آن
عوارض حشیش در کوتاه مدت
- افزایش ضربان قلب
- کاهش توجه و حافظه
- اضطراب و افزایش استرس
- اختلال در تعادل و هماهنگی حرکتی
- پرحرفی
- خندههای غیر عادی
- احساس گرسنگی زیاد
- تقویت حواس مثل بینایی شده
- احساس کندی زمان
- مشکلات حافظه
- احساس خواب آلودگی و بی حالی
- احساس سردرگمی و وحشت
- پارانویا و اضطراب
- توهمات
بیشتر بخوانید: قرص روانگردان ال اس دی : آسیب ها و روش ترک اعتیاد
عوارض مصرف حشیش در بلند مدت
- اختلال در تفکر و تصمیمگیری
- کاهش ترکیبهای شیمیایی مغز
- افزایش خطر افسردگی و اضطراب مزمن
- آسیب به سلولهای عصبی مغز
- مشکلات قلبی ویا ریوی
- تاخیر در پردازش ذهنی
- مشکلات مالی
- مشکلات خانوادگی
- مشکلات در روابط دوستانه و دیگر روابط شخصی
- کاهش عزت نفس و احساس ناامیدی مداوم
عوارض حشیش بر صورت
زمانی که استفاده مداوم از حشیش اتفاق میافتد، این ماده ممکن است اثرات جانبی خود را بر روی پوست نشان دهد. از جمله این تأثیرات میتوان به ایجاد آکنه و کبودی در چهره اشاره کرد. افزایش در سطح تستوسترون و تغییرات هورمونی ممکن است باعث ظهور آکنههای بزرگ و دردناک در چهره گردد.
علاوه بر این، از جمله نتایج مخرب حشیش بر روی پوست، میتوان به پدیده رنگ پریدگی اشاره کرد. به علت وجود مواد مضری مانند تریاک در حشیش، فرآیند پیری پوست ممکن است تسریع شود. اگر با مشکل اعتیاد با حشیش روبرو هستید، اقدام به ترک آن به سرعت تاثیر بخشیدن به کاهش این تغییرات و از بین بردن شادابی بافت چهره کمک میکند.
عوارض حشیش بر مغز
عوارض چرس بر مغز به علت تعامل با سیستم عصبی ارگانیسمی ناشناخته به نام سیستم کانابینوئیدی اتفاق میافتد. این سیستم، عوارض حشیش بر مغز را از طریق ترکیبات فعالی که در حشیش یافت میشوند، به ویژه تتراهیدروکانابینول (THC)، کنترل میکند.
- کاهش انگیزه و انرژی
- تضعیف توانایی یادگیری و حافظه
- افزایش خطر ابتلاء به اختلالات روانی
- تاخیر در پردازش ذهنی
- آسیب به سلولهای عصبی مغز
- مشکلات حافظه
- اختلال در تعادل و هماهنگی حرکتی
- اضطراب و افزایش استرس
- توهم
- پارانویا
حتما بخوانید: تاثیر حشیش بر مغز
تاثیر حشیش بر دستگاه تنفس
مصرف حشیش تاثیرات بسیاری بر دستگاه تنفس دارد. عوارض حشیش بر دستگاه تنفس به عنوان نتیجه تعامل میان مواد شیمیایی حاصل از حشیش و سلولها و بافتهای دستگاه تنفسی بروز میکنند.
- تحریک راههای هوایی
- افزایش خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی
- تغییرات در عملکرد ریهها
- برونشیت
- سرفه
- تولید مخاط
تاثیر حشیش بر سیستم گردش خون
تحقیقات در زمینه اثرات حشیش بر سیستم گردش خون نشان داده است که این ماده ممکن است تاثیراتی بر ضربان قلب و فشار خون داشته باشد. این تأثیرات به ویژه با افزایش مصرف THC (تتراهیدروکانابینول)، یکی از ترکیبات اصلی حشیش، تقویت میشوند.
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشار خون
- افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مانند سکته مغزی
تاثیر حشیش بر سیستم ایمنی بدن
عملکرد سیستم ایمنی اساساً توانایی بدن برای محافظت از بدن در برابر انواع مختلف عفونتها است. برای حفظ این عملکرد، یک سیستم پیچیده در بدن وجود دارد. این ماده حاوی گروهی از مواد شیمیایی فعال به نام کانابینوئید است. قسمتهایی به نام گیرندههای اندوکانابینوئید در چندین بخش مختلف سیستم ایمنی بدن قرار دارند. هنگامی که از حشیش استفاده کنید، این گیرندهها فعال میشوند و به این ماده اجازه میدهند تا عملکرد طبیعی سیستم ایمنی شما را تغییر دهد و دچار عوارض حشیش شوید.
- کاهش ایمنی بدن به عوامل بیرونی
- افزایش خطر ابتلا به عفونتها
- افزایش خطر ابتلا به سرطان
- بهبودی دیرهنگام زخم
- عدم توانایی در مبارزه با بیماریهای خود ایمنی
عوارض ترک حشیش
فرد معتاد و وابسته به حشیش هنگام قطع مصرف با علائم و عوارض ترک و محرومیت مواجه می شود. این علائم اغلب آزاردهنده، اما قابل تحمل هستند.
گاهی نیز ممکن است عوارض شدید و خطرناک در فرد بروز کند. چنانچه بیمار نتواند عوارض ترک را تحمل کند بهتر است برای کنترل شرایط جسمانی و جلوگیری از اسیب های جبران ناپذیر ترک اعتیاد به حشیش در مرکز ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک درمانگر صورت پذیرد.
مهمترین علائم و عوارض ترک حشیش که در شخص بیمار مشاهده می شود شامل موارد زیر است:
- سردرد
- تب
- کاهش اشتها
- ضعف جسمانی
- لرزش بدن (رعشه)
- تعریق شدید
- تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- اضطراب
- تحریک پذیری و بی قراری
- پرخاشگری
- اختلال در خواب
- حملات عصبی
- افسردگی.
بیشتر بخوانید: قرص ماشروم چیست و با ال اس دی چه تفاوتی دارد؟
ترک حشیش چند روز طول میکشد؟
رک حشیش و قطع مصرف آن علائمی مانند بی اشتهایی، بی خوابی، اضطراب و افسردگی را در پی دارد. این علائم حدود 24 تا 72 ساعت بعد از آخرین مصرف آغاز شده و در هفته اول شدت بیشتری دارد. با گذشت زمان شدت علائم کاهش یافته و بعد از حدود دو هفته تقریبا از بین می روند.
مدت زمان درمان و ترک کامل حشیش به خصوصیات فردی بیمار و مدت و دوز مصرفی او بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: بهترین روشهای ترم و علائم اعتیاد به ماشروم
ترک حشیش در کلینیک تهران پاک
کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک با استفاده از تکنولوژیهای جدید و روشهای مدرن در زمینه ترک اعتیاد به حشیش، به افراد امکان میدهد که بدون استفاده از روشهای سنتی و در یک محیط امن و قابل اعتماد، بیماری خود را درمان کنند. در این کلینیک، پزشکان متخصص ما برنامههای درمانی ترک اعتیاد در منزل و مشاوره با توجه به نیازهای هر فرد تنظیم میکنند. پس از طی کردن مراحل اولیه ترک اعتیاد و سمزدایی اولیه تحت نظر متخصصین، افراد میتوانند در کنار خانواده خود، ادامه مراحل درمان را در خانه زیر نظر پزشکان تجربه کنند. این روش، علاوه بر اینکه به نتایج سریعتری دست پیدا میکنند، فرایند درمانی بیماران با کمترین عوارض همراه است.