عوارض حشیش بر بدن چیست؟ حتما می دانید که حشیش ماده ای اعتیاد آور و توهم زاست. این ماده مخدر که با نام هایی همچون بنگ، پنیر، سیگاری و چرس نیز شناخته می شود، از صمغ گیاه شاهدانه بدست می آید. رنگ آن قهوه ای مایل به سبز است و مصرفش باعث ایجاد حس سرخوشی، آرامش و خنده های بی دلیل می شود. ماده موثر TCH حشیش به سرعت از ریه ها عبور کرده و همراه با جریان خون به مغز و سایر اندام های بدن منتقل می شود. مصرف حشیش به صورت خوردنی یا نوشیدنی سرعت جذب THC را کاهش می دهد. به طور کلی اثر مصرف حشیش پس از سی دقیقه تا یک ساعت تجربه بروز می کند. در این مطلب کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک قصد داریم شما را با عوا مصرف حشیش آشنا کنیم.
عوارض حشیش بر بدن
حشیش یکی از انواع مواد مخدر است که جز مواد اعتیاد آور و توهم زا محسوب می شود. تاثیر این ماده در بدن افراد مختلف یکسان نبوده و هر فرد حس متفاوتی را تجربه می کند.
نوع تاثیر مصرف حشیش در بدن بستگی به عواملی مانند: انتظار فرد از نحوه ایجاد عوارض، محل مصرف، مصرف همزمان موادی چون الکل با حشیش و تجربیات قبلی فرد در مصرف این ماده بستگی دارد.
با این حال به طور کلی در مدت کوتاهی بعد از مصرف حشیش علائم غیر عادی در فرد مشاهده می شود که نشان دهنده مصرف این ماده مخدر است. از جمله علائم و عوارض حشیش بر بدن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قرمزی چشم
- عدم تعادل حرکتی
- گیجی و بی توجهی به محیط
- اختلال در درک رنگ و صدا
- اختلال حافظه
- افزایش اشتها (اشتهای گاوی)
- خشکی دهان
- کاهش فشار خون
- افزایش ضربان قلب
- اضطراب شدید و حملات عصبی
عوارض حشیش بر بدن بی شمارست. مصرف مداوم حشیش در کوتاه مدت و بلند مدت اثرات جبران ناپذیری را بر بدن وارد می کند. این اثرات سوء که هم جسم و هم ذهن فرد را درگیر می کند حتی با قطع مصرف و درمان اعتیاد نیز تا مدت ها در بدن فرد باقی می ماند.
بیشتر بخوانیدد: عوارض اعتیاد به تریاک و شناخت علائم آن
اثرات کوتاه مدت اعتیاد به حشیش
- اختلال در درک مکان و زمان
- اختلال در قدرت یادگیری و حافظه
- اختلال در قدرت تجزیه و تحلیل مغز
- اختلال تعادل و مهارتهای حركتی
- اختلال خواب
- اختلال در فعالیت جنسی
- اختلال در حواس بینایی، شنوایی و لامسه
- افزایش حساسیت فرد نسبت به محرک های بیرونی از جمله پررنگ تر دیدن رنگ ها و افزایش درک مزه ها و طعم ها.
بیشتر بخوانید: قرص روانگردان ال اس دی : آسیب ها و روش ترک اعتیاد
اثرات بلند مدت اعتیاد به حشیش
- از دست دادن انگیزه برای انجام مسئولیت های شغلی، اجتماعی و خانوادگی و کار های روزمره
- کاهش انرژی، بی حالی و تنبلی
- تحلیل بافت مغز
- تشنج
- تغییر غلظت هورمون های جنسی
- بیماری های تنفسی مزمن مانند برونشیت
- اختلال در سیستم ایمنی بدن
- افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه
- اختلال در رشد طبیعی جنین و افزایش احتمال آسیب های ژنتیكی و ابتلا به ناهنجاری های مادرزادی
- افزایش تمایل به مصرف روانگردان ها مانند اکستازی
- اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، توهم، هذیان و دیوانگی
- اختلال پارانویا.
عوارض حشیش بر مغز
مصرف طولانی مدت حشیش آسیب های جبران ناپذیر و خطرناکی در سلول های مغز ایجاد می کند. این آسیب ها به مرور زمان باعث تحلیل بافت مغز، توهم، اختلالات مغزی، اختلالات روانی، از دست دادن کنترل حافظه و کاهش مهارت یادگیری میشود.
حتما بخوانید: تاثیر حشیش بر مغز
عوارض حشیش بر مغز را می توان به این صورت توضیح داد که به مرور سلول های مغزی را از بین برده و باعث کوچک شدن مغز می شود. اصطلاحا مغز را پوک می کند.
عوارض ترک حشیش
فرد معتاد و وابسته به حشیش هنگام قطع مصرف با علائم و عوارض ترک و محرومیت مواجه می شود. این علائم اغلب آزاردهنده، اما قابل تحمل هستند.
گاهی نیز ممکن است عوارض شدید و خطرناک در فرد بروز کند. چنانچه بیمار نتواند عوارض ترک را تحمل کند بهتر است برای کنترل شرایط جسمانی و جلوگیری از اسیب های جبران ناپذیر ترک اعتیاد به حشیش در مرکز ترک اعتیاد و تحت نظر پزشک درمانگر صورت پذیرد.
مهمترین علائم و عوارض ترک اعتیاد در منزل حشیش که در شخص بیمار مشاهده می شود شامل موارد زیر است:
- سردرد
- تب
- کاهش اشتها
- ضعف جسمانی
- لرزش بدن (رعشه)
- تعریق شدید
- تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- اضطراب
- تحریک پذیری و بی قراری
- پرخاشگری
- اختلال در خواب
- حملات عصبی
- افسردگی.
بیشتر بخوانید: قرص ماشروم چیست و با ال اس دی چه تفاوتی دارد؟
ترک حشیش چند روز طول میکشد ؟
رک حشیش و قطع مصرف آن علائمی مانند بی اشتهایی، بی خوابی، اضطراب و افسردگی را در پی دارد. این علائم حدود 24 تا 72 ساعت بعد از آخرین مصرف آغاز شده و در هفته اول شدت بیشتری دارد. با گذشت زمان شدت علائم کاهش یافته و بعد از حدود دو هفته تقریبا از بین می روند.
مدت زمان درمان و ترک کامل حشیش به خصوصیات فردی بیمار و مدت و دوز مصرفی او بستگی دارد.
سخن پایانی
اعتیاد به مصرف حشیش بیشتر جنبه ذهنی و روانی دارد. به عبارت دیگر میل به مصرف مجدد حشیش یک تمایل ذهنی در فرد است و جنبه فیزیکی و جسمانی ندارد. بنابراین بهترین روش برای ترک اعتیاد به حشیش کمک گرفتن از روانشناس و استفاده از روش های روان درمانی به همراه شرکت در جلسات گروه درمانی اعتیاد است تا فرد بتواند بر ذهن و وسوسه خود غلبه نماید.
دارویی برای ترک حشیش وجود ندارد. اما متخصص روانپزشکی ممکن است برای کنترل علائم ترک، داروهای ضد اضطراب و افسردگی تجویز کند.