ترک حشیش در خانه

آیا ترک حشیش در خانه امکان پذیر است؟ بسیاری از افرادی که حشیش مصرف می کنند و قصد دارند اعتیاد خود را درمان کنند به دنبال راهی آسان و با کمترین عوارض برای ترک حشیش هستند.

معمولا بیماران ترجیح می دهند در خانه و با بهره مندی از حمایت عاطفی و اجتماعی اعضای خانواده برای ترک اعتیاد به حشیش اقدام کنند. اگر قصد ترک حشیش در منزل را دارید بهتر است برای درمان موفق و بدون عوارض، قبل از هر اقدامی با مشاوران و متخصصان کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک مشورت نمایید.

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

آیا ترک حشیش در خانه امکان پذیر است؟

ترک اعتیاد به حشیش در منزل به علت تامین حس امنیت و اطمینان از کمترین قضاوت اگرچه برای بسیاری از افراد مطلوب تر به نظر می رسد اما نداشتن اطلاعات کافی در مورد  ترک اعتیاد در خانه و عدم دسترسی فوری به مراکز درمانی در شرایط اضطراری و بروز عوارض شدید ترک حشیش باعث می شود این کار تا حدودی خطرناک باشد.

با این حال اگر ترک حشیش را به صورت اصولی آغاز کنید و همواره با یک متخصص در زمینه اعتیاد در ارتباط باشید ترک در خانه نیز می تواند موفقیت آمیز باشد.

حشیش ماده ای توهم زا و اعتیادآور است که از صمغ گیاه شاهدانه به دست می آید. حدود 30 تا 60 دقیقه بعد از مصرف این ماده به صورت خوراکی یا استنشاقی حس آرامش، سرخوشی و خنده های بدون دلیل در فرد بروز می کند.

حشیش بیش از آنکه باعث اعتیاد فیزیکی شود، ذهن و روان فرد را به خود وابسته می کند. لذا کسی که قصد ترک اعتیاد به حشیش را دارد باید در اولین مرحله آمادگی ذهنی برای اینکار بدست آورد. در ادامه روش و فرآیند ترک اعتیاد به حشیش در منزل را تشریح خواهیم کرد.

برای رهایی از دام اعتیاد به حشیش صبور باشید و انتظار درمان یک شبه به هیچ روشی را نداشته باشید.

– کسب اطلاعات در مورد ترک حشیش در خانه

اگر قصد دارید برای ترک اعتیاد به حشیش در منزل اقدام کنید، باید نسبت به مراحل این کار و اینکه در هر قدم چه اتفاقی ممکن است برای شما پیش آید اطلاعات کافی کسب نمایید. قطعا بهترین راه برای کسب این آگاهی ارتباط روانشناسان و مخصصین ترک اعتیاد مشورت کنید.

– هماهنگی و مشورت با متخصص

در آغاز فرایند ترک اعتیاد حشیش در منزل با یک متخصص ترک اعتیاد مشورت کرده و تا پایان راه تحت نظر پزشک باشید. متخصص ترک اعتیاد می تواند با توجه سن، جنسیت، میزان و مدت مصرف حشیش، شرایط جسمانی و روحی یک برنامه مشخص و مناسب برای کاهش تدریجی مصرف و ترک حشیش در اختیار شما قرار دهد.

همچنین پزشک متخصص ترک اعتیاد به طور مرتب علائم و شرایط جسمی شما را تحت کنترل دارد و در صورت بروز هرگونه مشکل می تواند شما را از خطر نجات دهد. در مواردی که بیمار قادر به تحمل درد و رنج عوارض ترک نباشد پزشک می تواند برای او دارو تجویز کند.

با توجه به عوارض حشیش و پیامدهای ناخوشایند ترک، هیچگاه مصرف خود را به طور ناگهانی قطع نکنید.

– تغییر سبک زندگی

سبک زندگی تاثیر بسزایی در وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر دارد. در فرآیند ترک اعتیاد در منزل سعی کنید به آرامی سبک زندگی خود را تغییر دهید. از معاشرت با افرادی که شما را به سمت اعتیاد سوق می دهند خودداری کنید. با انجام حرکات ورزشی، گنجاندن فعالیت های مورد علاقه در برنامه روزانه و گذراندن ساعاتی از روز را با اعضای خانواده، به خودتان انگیزه و انرژی دهید. تا جایی که ممکن است از بیکاری و موقعیت هایی که شما را برای مصرف حشیش وسوسه می کند دوری گزینید.

ترک اعتیاد حشیش

– شناسایی عوامل محرک

عوامل محرک، به همه شرایط و موقعیت هایی گفته می شود که شما را به مصرف مواد مخدر ترغیب می کنند. هر شخص، شئ، موقعیت و حالتی که شما را وسوسه می کند به اعتیاد برگردید را از خود دور کنید. در غیر این صورت ترک اعتیاد در منزل شما با شکست مواجه می شود و به اعتیاد شدیدتری دچار خواهید شد.

در کنار شناسایی و حذف عوامل تحریک کننده، راهکارهای کنترل وسوسه های ذهنی را بیاموزید و جلسات بازپروری بعد از ترک اعتیاد را جدی بگیرید. در مسیر ترک اعتیاد به حشیش هرچه کمتر وسوسه شوید مراحل را راحت تر و سریعتر طی خواهید نمود.

حتما بخوانید: بهترین روش ترک اعتیاد در منزل چیست؟

– روان درمانی

با توجه به اینکه حشیش یک ماده توهم‌ زا است، اعتیاد و سپس کاهش وقطع مصرف آن پیامدهای نامطلوب روحی را به دنبال خواهد داشت.

از جمله اثرات منفی ترک اعتیاد حشیش می توان به افسردگی و اضطراب، تحریک پذیری، روان پریشی، پرخاشگری،اختلالات خواب و حملات عصبی اشاره کرد. این عوارض ممکن است موجب دلسردی بیمار از ادامه فرآیند درمان شود. لذا توصیه می شود برای جبران این اثرات، از یک مشاور و روانشناس کمک بگیرید.

اگر امکان مراجعه حضوری به روانشاس را ندارید، از روش های ارتباط تلفنی یا آنلاین استفاده کنید.

– کمک گرفتن از نزدیکان و اعضای خانواده

اصلی ترین دلیل بیماران برای اقدام به ترک در خانه، حضور در کنار اعضای خانواده و برخورداری از حمایت آنان است. در طول برنامه ترک حشیش در خانه ساعاتی از روز را با اعضای خانواده و نزدیکان دلسوز خود بگذرانید.

صحبت کردن راجع به عواطف و احساسات با این افراد به شما انگیزه و انرژی می دهد. گذراندن وقت با این افراد شما را برای ادامه راه امیدوار کرده و تحمل سختی ها را برایتان راحت می کند.

اطلاعات تماس با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک

مراحل ترک حشیش در منزل

در هنگام ترک اعتیاد به حشیش در منزل مراحل زیر طی خواهد شد:

1- سم زدایی

با کاهش و قطع تدریجی مصرف حشیش، 6 تا 10 هفته زمان لازم است تا بدن به طور کامل سم زدایی شود. د ردوره سم زدایی علام و نشانه های جسمی آزار دهنده ای در فرد بروز می کند. این علائم و سختی ها زودگذر هستند و به تدریج کاهش یافته و بعد از حداکثر 12 روز از بین می روند.

2- بروز علائم جسمانی

علائم و نشانه های جسمانی ترک حشیش در 24 تا 72 ساعت اولیه بعد از آخرین دوز مصرف ظهور کرده و در دو هفته اول بیشترین شدت را دارند.

در این مدت احتمال بروز علائم شدید یا بازگشت فرد به مصرف مجدد به دلیل عدم توانایی تحمل علائم زیاد است. لذا در این مدت لازم است حتما با متخصص درمانگر در ارتباط و بوده و علائم شما کنترل شود.

در این دوره بازدهی بیمار به شدت کاهش می یابد که امری طبیعی است. بیشتر استراحت کنید و برای تقویت روحیه روی چیزهایی که برایتان ارزش و اهمیت دارد تمرکز نمایید. با انگیزه و انرژی برای آینده و داشتن زندگی سالم برنامه ریزی کنید.

علائم جسمانی ترک اعتیاد به حشیش

  • سردرد
  • عرق سرد صورت و بدن
  • بی اشتهایی یا اشتهای بیش از حد
  • لرزش اندام
  • تب و لرز
  • درد شکم

3- بروز علائم روحی و روانی

با پشت سر گذاشتن علائم جسمانی، علائم روحی و روانی ترک حشیش در بیمار آشکار می شود. عوارض ذهنی و روانی بیش از عوارض جسمی فرد را آزار می دهد.

در این دوره بیمار شرایط جسمی و فیزیکی مساعدی دارد اما عوارض روحی ممکن است او را به سمت مصرف مجدد سوق دهد. لذا ارتباط با مشاور و روانشناس به منظور گذر موفق از این دوره و جلوگیری از بروز اختلالات روانی جدی ضروری است.

علائم روانی ترک اعتیاد به حشیش

  • عصبانیت بیش از حد و پرخاشگری
  • تحریک پذیری و حساسیت شدید به قضاوت اطرافیان
  • کابوس و اختلالات خواب
  • احساس خستگی شدید
  • افسردگی و اضطراب

4- یافتن هویت اصلی

مرحله آخر در ترک اعتیاد به حشیش ورود به هویت کاذب است. این مرحله حدود سه هفته پس از اقدام به ترک از بین می رود. پس از آن فرد دوره جدیدی از زندگی خود را آغاز می کند. در این شرایط فرد به دنبال یافتن شخصیت و هویت اصلی خود است و افکار زیر در ذهن او پدید می آید:

  • مقایسه افکار زمان حال خود با افکار گذشته
  • تمرکز بر آینده و برنامه ریزی برای مسیری که در پیش دارد
  • یافتن روش های جدید برای مواجهه با مشکلات و حل مسائل
  • غاز آغاز مرحله جدید از زندگی و راه طولانی که در پیش است

ترک حشیش با قرص

بسیاری از افرادی که تحمل عوارض ترک را ندارند، تصور می کنند با مصرف داروهایی نظیر متادون یا قرص ب2 می توانند بدون دردسر  حشیش را در خانه ترک کنند. این تصور کاملا اشتباه است و مصرف متادون و داورهای دیگر برای ترک اعتیاد حشیش تنها مشکل را دو چندان می کند و فرد دچار اعتیاد به متادون خواهد شد.

در واقع هیچ داوریی برای ترک حشیش وجود ندارد. روانشناسان ممکن است در موارد خاص برای کنترل علائم روانی داروهای ضد افسردگی و اضطراب را تجویز نمایند.

حتما بخوانید: ترک اعتیاد با دارو چقدر موثر است؟| معرفی داروهای ترک اعتیاد

 برای ترک حشیش چی بخوریم؟

بیمار مبتلا به اعتیاد معمولا به علت تغذیه نامناسب قوای جسمانی و توان بدنی خود را از دست می دهد. فردی که قصد دارد اعتیاد خود را درمان کند، باید تغذیه سالم و مصرف مواد مغذی را به عنوان بخشی از برنامه درمانی خود در نظر بگیرد.

شاید این سوال برای شما هم پیش می آید که برای ترک حشیش چی بخوریم؟ برای تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد به حشیش باید یک برنامه غذایی جامع و سالم که همه گروه های غذایی از جمله ویتامین ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، فیبر، مواد معدنی و غیره را در خود داشته باشد برای فرد در نظر گرفته و دنبال شود.

حتما بخوانید: تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد

بهترین روش ترک اعتیاد حشیش

اعتیاد به حشیش وابستگی ذهنی و روانی است. اگرچه هنگام سم زدایی و درمان اعتیاد به حشیش فرد عوارض جسمانی را نیز تجربه می کند اما شدت علائم روانی ترک بیشتر فرد را می آزارد.

عامل اصلی تمایل به مصرف مجدد نیز عوارض ذهنی و وابستگی روانی به حشیش است. لذا بهترین روش  ترک اعتیاد به حشیش، روش های درمان روانشناختی و شرکت در جلسات گروه درمانی خواهد بود. راه حل مطئن برای درمان موفق اعتیاد به حشیش ترک اعتیاد تحت نظر و مراقبت دائم پزشک درمانگر، متخصصان روانشناسی و مشاوره وکادر درمان مجرب است.

کلام آخر

اعتیاد به حشیش عوارض جبران ناپذیری برای جسم و روان فرد معتاد دارد. لذا در صورت ابتلا به اعتیاد به این ماده توهم زا بهتر است هرچه سریعتر برای درمان و ترک اقدام نمایید.

اگر ترک اعتیاد در خانه برای شما مطلوب تر است، می توانید این کار را تحت نظر پزشک درمانگر و روانشناس متخصص در منزل انجام دهید. ترک حشیش ممکن است عوارض جسمانی و روانی شدیدی را به دنبال داشته باشد، لذا از ترک ناگهانی و خودسرانه آن جدا خودداری کنید.

 

4 نظرات

  • توسط۱ نفر
    Posted 2022-08-11 6:28 ب.ظ

    سلام و عرض ادب..
    حدود ۲۰ ساله که بصورت مداوم و روزانه ۵ گرم حشیش مصرف میکنم ، بارها سعی کردم در خانه ترک کنم اما امکان پذیر نیست هربار خواستم ترک کنم دچار پرخاشگری و بی اشتهایی و افسردگی شدید شدم و میخواستم خودمو بُکشم ..
    ای کاش THC خوراکی آزاد میبود تا جوانها سراغ دخانیات نرن.

  • توسطمریم
    Posted 2022-12-28 2:23 ق.ظ

    سلام میخوام حشیش رو اززندگیم حذف کنم اما نمیشه چه قرصی تجویز میکنین لطفا کمکم کن

    • توسطمدیر سایت
      Posted 2022-12-30 1:46 ق.ظ

      سلام. لطفا برای دریافت مشاوره با متخصصین کلینیک تماس بگیرید.

  • توسطفرشاد
    Posted 2023-04-18 12:09 ق.ظ

    سلام من دوماهه حشیش ترک کردم رگ های گردنم بشدت درد میکنه تپش شدید قلب دارم نمیتونم کار کنم چیکار کنم

نظر خود را اضافه کنید