روش های مختلفی برای ترک اعتیاد به تریاک وجود دارد. هر فرد با توجه به قدرت جسمانی و شرایط فیزیکی خود می تواند یکی از این راه ها را انتخاب کند. مهمترین بهانه افراد برای عدم تمایل به ترک تریاک احساس درد و حس ناخوشایند ناشی از قطع مصرف است. زمانی که با این افراد راجع به ضرورت ترک اعتیاد صحبت می کنیم معمولا به دنبال راهی برای درد نکشیدن هستند و این سوال را می پرسند که برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟
در این مقاله قصد داریم به سوال “برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟” پاسخ داده و به شما کمک کنیم که با تحمل درد کمتر، اعتیاد به تریاک را ترک کنید.
شما عزیزان می توانید برای گرفتن مشاوره و برنامه ترک اعتیاد تریاک با پزشکان و کارشناسان ما در کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک تماس بگیرید.
برای ترک تریاک چه بخوریم درد نکشیم؟
مهمترین و بدترین عارضه ترک اعتیاد به تریاک دردهای عضلانی به ویژه در ناحیه پشت پا به همراه استخوان دردهای شدید، خارش، ضربان و احساس کوبیدن، سوزش، کشش و سوزن سوزن شدن پا است که اغلب هنگام دراز کشیدن و نشستن طولانی مدت روی صندلی و قبل از خواب موجب آزار و اذیت بیمار می شود. این علائم در روزهای اولیه قطع مصرف تریاک یعنی روزهای دوم تا یازدهم به اوج خود می رسد و گاهی غیر قابل تحمل می شود.
از این رو اغلب افرادی که قصد ترک تریاک را دارند این سوال را می پرسند که برای ترک تریاک چه بخوریم که درد نکشیم؟
روش های مختلف دارویی و غیر دارویی برای کاهش و کنترل میزان درد ترک اعتیاد به تریاک وجود دارد. از آنجایی که بدن فرد در زمان اعتیاد و مصرف تریاک به شدت ضعیف شده، تغذیه مناسب و تقویت بدن در دوران ترک بسیار حائز اهمیت است. استفاده از مواد غذایی سرشار از پروتئین، انواع ویتامین، فیبر و مواد معدنی باعث می شود بدن توان تحلیل یافته خود را باز یابد و بهتر و راحت تر بتواند درد و عوارض ترک را تحمل کند.
در طول دوره ترک بیمار باید با مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، انواع آجیل، غلات، انواع سبزیجات و میوه ها، پروتئین، ویتامین و موادمعدنی مورد نیاز بدن خود را تامین نماید.
همچنین مصرف دمنوش های طبیعی و آرامبخش مانند گل بابونه، مریم گلی، بید، گل شقایق، گل گاوزبان و دم کرده زرشک و گیاهان دارویی مانند سکنجبین، آویشن، رازیانه و گیاه بیت می تواند به کاهش درد در زمان ترک تریاک کمک کند.
دوش آب سرد و ماساژ درمانی نیز روش هایی مفید برای رهایی از هجوم دردهای عضلانی شدید است.
داروهای موثر برای ترک تریاک
اگر می خواهید مصرف مواد مخدر را کنار بگذارید و اعتیاد به تریاک را درمان کنید، اما فکر کردن به دردهای ناشی از ترک تریاک شما را نگران می کند و این سوال در ذهن شما ایجاد شده که “برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟” باید به شما بگوییم که مصرف خودسرانه دارو برای ترک اعتیاد نه تنها مشکل شما را رفع نمی کند، بلکه موجب وابستگی به دارو و اعتیاد مجدد خواهد شد و صدمات جبران ناپذیری را به بدنتان وارد می کند. اما با کمک و تحت نظر پزشک متخصص می توانید از داروهای ترک اعتیاد استفاده کنید.
پزشکان متخصص ترک اعتیاد معمولا برای کنترل درد در زمان ترک از داروها به عنوان جایگزین برای مواد مخدر استفاده می کنند. تشخیص بهترین دارو برای ترک تریاک بر عهده پزشک است. چرا که ابتدا باید وضعیت جسمانی و میزان مصرف و شدت اعتیاد فرد مشخص شود تا پزشک بتواند داروی مناسب و دوز مصرف دارو را تعیین کند.
رایج ترین داروها برای ترک تریاک
برای اینکه شما بتوانید پاسخ سوال “برای ترک تریاک چه قرصی بخوریم؟” را بیابید در این بخش رایج ترین داروها برای ترک تریاک و ترک اعتیاد به سایر مواد مخدر که توسط پزشکان تجویز می شود را معرفی می کنیم.
- قرص متادون برای ترک تریاک: در میان تمام داروهایی که برای ترک تریاک تجویز می شود متادون از همه رایج تر است. متادون میل به مصرف و میزان درد خماری تریاک را به شدت کاهش می دهد و کمک می کند فرد راحت تر تریاک را ترک کند. این دارو برای درمان اعتیاد های شدید کاربرد دارد.اما متادون به شدت اعتیادآور است. مصرف بدون نظر پزشک و کم و زیاد کردن دوز مصرفی و دوره مصرف، اعتیاد شدید و عوارض خطرناک دیگری را به دنبال دارد.
حتما بخوانید: ترک تریاک با متادون
- قرص بوپرنورفین برای ترک تریاک: قرص بوپرنورفین یا ب2 نوعی ماده مخدر است که در دوره ترک به عنوان ضد درد و مسکن قوی، جایگزین ماده مخدر می شود. این قرص دردهای شدید را کاهش می دهد و باعث می شود فرد تمایل کمتری به مصرف مجدد تریاک داشته باشد. قرص B2 معمولا توسط پزشک در دوزهای پایین برای ترک تریاک تجویز می شود. از آنجایی که این ماده به شدت اعتیادآور است و عوارض جانبی جدی مانند تهوع، استفراغ، سردرد، ضعف، مشکلات تنفسی، خستگی و اضطراب دارد، به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک یا بیش از حد نیاز مصرف شود.
- نالوکسان برای ترک تریاک: یکی دیگر از داروهای موثر برای ترک اعتیاد نالوکسان است. نالوکسان فرایند ترک اعتیاد را تسریع می کند. اما مصرف خودسرانه آن می تواند عوارض جانبی جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. این دارو لزوما باید تحت نظر و تجویز پزشک مصرف شود. نالوکسان برای درمان مسمومیت با مواد مخدر نیز کاربرد دارد.
- قرص سابوکسون برای ترک تریاک: داروی سابوکسون ترکیبی از بوپرنورفین و نالوکسان است که به کاهش علائم و درد ترک اعتیاد به تریاک و سایر مواد افیونی کمک می کند. این دارو وابستگی روانی و جسمانی کمتری ایجاد می کند اما از آنجایی که یک مخدر صنعتی است لزوما باید با دوز دقیق و تحت نظر پزشک مصرف شود.
- نالتروکسان برای ترک تریاک: داروی نالتروکسان به عنوان داروی کمکی برای ترک اعتیاد توسط پزشک تجویز می شود. این دارو با مهار گیرنده های اپیوئیدی شدت میل به مصرف مخدر را کاهش می دهد.
- شربت تریاک: شربت تریاک یک مخدر و مسکن درد قوی است که خواص، طول عمر و عوارضی شبیه به تریاک دارد. مصرف این شربت ترک اعتیاد به تریاک را آسان تر می کند. اما مصرف خودسرانه و رعایت نکردن دوز تجویز شده باعث اعتیاد به این دارو خواهد شد.
مصرف داروی ترک تریاک بدون نظر پزشک
قرص و داروی ترک اعتیاد اگر با تجویز و تحت نظر پزشک متخصص ترک اعتیاد مصرف شود تا حد زیادی می تواند عوارض و علائم ترک تریاک از جمله دردهای عضلانی را کاهش دهد. به عبارت دیگر پزشک به شما کمک می کند تا بدانید برای ترک تریاک چه بخوریم درد نکشیم؟
اما قوی ترین و موثر ترین دارو برای ترک اعتیاد به تریاک یا هر ماده مخدر دیگر، قدرت تصمیم و اراده شما است. زمانی که با اراده قوی تصمیم به ترک می گیرید و می خواهید به زندگی سالم بازگردید همه سختی های ترک اعتیاد برای شما راحت خواهد شد. تا زمانی که نخواهید ترک کنید هیچ دارو و روش درمانی برای شما معجزه نخواهد کرد.
مصرف خودسرانه و بیش از حد داروهای ترک اعتیاد نه تنها موجب موفقیت فرد در ترک تریاک نمی شود بلکه باعث می شود بدن به مواد سمی تر و قوی تر عادت کند. در این حالت فرد به دارو و قرصی که در دوران ترک جایگزین ماده مخدر شده عادت می کند و در واقع علاوه بر تریاک به داروی مخدر نیز اعتیاد پیدا می کند.
شما می توانید برای شروع درمان اعتیاد به تریاک به روش ترک اعتیاد در منزل یا ترک اعتیاد در کلینیک با مشاوران مرکز ترک اعتیاد تهران پاک صحبت کرده و با دید باز وارد این مرحله مهم از زندگی خود شوید.