اعتیاد چیست؟ به طور کلی اعتیاد به معنی خو گرفتن و وابستگی جسمی، عصبی و روانی فرد به مواد مخدر بوده که ترک کردن و یا گریز از آن بسیار سخت و یا حتی ناممکن است. به معنای دیگر اعتیاد مصرف نادرست و پی در پی مواد مخدر بوده که در آخر منجر به وابستگی فرد به آن ها می باشد. این وابستگی، نوعی وابستگی بدنی و روانی بوده که ترک کردن مواد افیونی را بسیار دشوار کرده و فرد را از سلامت روانی و جسمی جدا می کند. در ادامه با کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
اعتیاد چیست؟
اعتیاد یک نوع بیماری روانی، اقتصادی و حتی اجتماعی بوده که به خاطر اثراتی که با مواد شیمیایی روی بدن انسان بوجود می آورد، یک سلسله شرایط و احوالات خاصی روانی، سنتی، اجتماعی و اقتصادی را ایجاد می کند.
وابستگی روانی و یا ذهنی به مواد مرحله اول اعتیاد بوده و برخلاف چیزی که مردم فکر می کنند بسیاری از مواد وابستگی جسمی ندارند، اما وابستگی روانی و کشش شدیدی در فرد ایجاد می کنند که این نوع وابستگی خیلی بدتر و وحشتناک تر از موادی با وابستگی جسمی می باشد.
انواع اعتیاد
اعتیاد انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
اعتیاد جسمی روحی
اعتیاد جسمی جواب فیزیولوژیک بدن نسبت به وارد شدن و تاثیر گذاشتن مواد جدید به بدن است که بیشتر به صورت پدیده تطبیق پذیری خود را نشان میدهد. به این معنی که به خاطر بیشتر شدن تعداد گیرنده های عصبی و کم شدن میانجی های عصبی در سیستم عصبی مرکزی احتیاج فرد مصرف کننده به مواد مخدر هر روز افزایش می یابد.
در ادامه ترک اعتیاد جسمی فرد بیمار با پرخوابی، بیخوابی، خماری، درد و … همراه خواهد بود. همچنین مدت زمان ترک اعتیاد در منزل جسمی خیلی کوتاه تر از اعتیاد روانی است.
اعتیاد روانی
اعتیاد روانی به خاطر حس سرخوشی و لذتی است که براثر مصرف مواد مخدر بوجود می آید. درواقع به خاطر بهم ریخته شدن نظم ترشح میانجی های عصبی، فرد بیمار دچار آسیل ها و یا تناقض های روحی می شود. در صورتی که فرد بیمار مصرف را قطع کند با کاهش سطح دوپامین، افسردگی، نداشتن تمرکز و … روبرو می شود. ا
مواد و داروهایی اعتیاد آور
امروزه موادهای اعتیاد آور شامل بسیاری از مواد مخدر به صورت زیر هستند :
- تریاک
- هروئین
- شیره
- دیفنوکسیلات
- ترامادول
- کرک
- بوپرنورفین
- تمجزیک
- متادون
- مرفین
- پتدین
- کدئین
مواد های محرک و توهم زا
مواد مخدری که باعث تحریک مغز و توهم زایی می شوند عبارتند از:
- کوکائین
- قرص اکستازی
- حشیش
- ال اس دی
علاوه براین موارد، آرام بخش هایی نیز هستند که جزو گروه موادهای اعتیاد آور محسوب می شوند نظیر دیازپام، سیگار، الکل و … .
مراحل اعتیاد به مواد مخدر
کلینیک ترک اعتیاد تهران پاک برای شما مراحل کامل اعتیاد را توضیح داده تا بیشتر با این نوع اعتیاد آشنا شوید. اولین مرحله که مرکز ترک اعتیاد شما را با آن روبرو می کند، مرحله آشنایی است. در این مرحله فرد از راه های مختلفی به خصوص از طریق دوستان خود با مواد مخدر و اینکه چطور آن را استعمال کند آشنا می شود.
مرحله دوم، مرحله شک و تردید بوده که فرد تلاش می کند تا با میل خود به مواد مخدر به مبارزه بپردازد. آخرین مرحله نیز مرحله اعتیاد واقعی است. فرد در این مرحله از اعتیاد به طور کامل با اعتیاد روبرو شده و برای رسیدن به وضعیت نئشگی هر بار مقدار مصرف خود را بیشتر می کند.
علائم فیزیکی و جسمی که نشان دهنده سو مصرف مواد مخدر می باشند :
- قرمز رنگ شدن چشم ها
- خیره شدن های طولانی مدت
- نامفهوم و جویده حرف زدن فرد
- نداشتن تعادل کافی در انجام کارهای روزمره
- نداشتن توجه کاقی به نظافت
- محل های متعدد تزریق سرنگ در بدن فرد
- ترک تحصیل و حتی کاهش علاقه به تحصیل
- بی قراری های پی در پی
- تغییر سریع خلق و خو
- حس کردن بوهای عجیب از دهان و یا لباس
- وجود سنجاق های سیاه، سوزن ها، قاشق های خمیده و دود گرفته، ورق آلومینیومی و … .
- لوله های خودکار، کبریت نیم سوخته در مکان های غیر معمول
- حمام ها و دستشویی رفتن های طولانی مدت
- ناپدید شدن برخی از اشیا خانه
چه درمان هایی برای ترک اعتیاد وجود دارد؟
حالا که پاسخ اعتیاد چیست را دادیم لازم است راه ترک اعتیاد را هم بدانید. درمان های زیادی برای ترک این اعتیاد وجود دارد. با اینکه ترک این نوع وابستگی کمی دشوار و سخت بوده اما میتوان با کمک گرفتن از درمانگاه ها و یا کلینیک ترک اعتیاد این مشکل را برطرف کرد.
در این کلینیک ها بعد از بررسی وضعیت و ناراحتی های شما، در صورتی که ناراحتی های روانی در شما وجود داشته باشند، به صورت گفتار درمانی و دارو درمانی شما را درمان خواهند کرد.