به طور کلی بیماری اعتیاد در زنان موقعیت و جایگاه اجتماعی فرد را متزلزل کرده و وی نزد افراد دیگر به کسی بدون عاطفه، فاسد، خودخواه، بدون شخصیت متعادل و موزون شناخته می شود.
اعتیاد نه تنها باعث این اتفاقات می شود، بلکه نظام خانواده را نیز از بین برده و درآمد خانواده را کمتر کرده تا جایی که قسمت زیادی از ان اصراف می شود. در ادامه این مطلب آموزشی از مرکز ترک اعتیاد تهران پاک قصد داریم به مشکل اعتیاد در بین زنان بپردازیم.
حتما بخوانید: ترک اعتیاد زنان و راه چاره
زن معتاد بیشتر از مردان در جامعه با مشکل روبرو می شود. چرا که دیگر نمیتواند به قوانین اجتماعی و دستورات دینی عمل کند و موجب ارتکاب انحرافات بسیار می شود. از آنجایی که جمهوری اسلامی ایرانی و همینطور خیلی از کشورهای دیگر اعتیاد به مواد مخدر یک جرم محسوب می شود، زنان مبتلا به اعتیاد جایگاه اجتماعی خود را از دست می دهند.
علت اعتیاد در زنان چیست؟
با معتاد شدن زنان، بنیان خانواده از هم پاشیده و باید گفت که عواقب استفاده از مواد مخدر در زنان خیلی بیشتر از مردان می باشد. زنان طی دو سال مصرف، به طور کامل به مواد مخدر وابسته می شوند. این در حالی است که مردان بعد از هشت سال مصرف وابستگی کامل پیدا می کنند!
از این رو، اعتیاد در زنان باید کاملا به شکل ویژه مورد بررسی و اسیب شناسی قرار بگیرد. تاکنون بهترین راه برای درمان اعتیاد و رهایی از این وابستگی در زنان، گذراندن یک دوره در کلینیک های ترک اعتیاد است تا در یک محیط کاملا بهداشتی همراه با امکانات رفاهی و خدمات پزشکی و البته روش های پزشکی استاندارد این بیماری و وابستگی را از خود دور کرد.
متاسفانه زنان بیشتر قربانی اعتیاد می شود. اعتیاد در زنان معمولا به این صورت شکل میدهد که یکی از اعضای خانواده مثل پدر، برادر، همسر و یا پدر شوهر معتاد بوده و همین باعث شده تا زنان نیز به مصرف مواد مخدر روی بیاورند. در بسیاری از موارد نیز مردان زنان را وادار می کنند تا مواد مخدر مصرف کنند.
حتما بخوانید: ترک اعتیاد در منزل
عوارض اعتیاد بین زنان
زنان معمولا بعد از مدتی استفاده از مواد مخدر دچار افسردگی شده و دست به خودکشی می زنند. این افسردگی ها و خودکشی های ناشی از اعتیاد نیز دلایل خاص به خود را داشته به عنوان مثال طرد شدن از خانواده و در نهایت جامعه، از دست دادن شغل، نابودی ازدواج و … که در اخر یا به افسردگی و خودکشی و یا به خیابانی شدن زنان منجر می شود.
زنان معتاد خیلی بیشتر از مردان معتاد دچار بیماری های روانی می شوند که یکی از رایج ترین آن ها افسردگی است.
زنان معتاد بیشتر از زنان سالم و غیر معتاد مورد سوء استفاده های جنسی و همینطور روسپی گری قرار میگیرند.
علائم اعتیاد در زنان
به طور کلی نشانه های اعتیاد زنان عبارتند از:
استفاده طولانی مدت کوکائین و الکل باعث مهار شدن تخمک گذاری شده و سیکل های نامنظم ایجاد می شوند. درنتیجه نمیتوان برای حاملگی برنامه ریزی کرد. عوارض اعتیاد در حاملگی های ناخواسته خیلی بیشتر بوده چرا که تا مدتی خود مادر از حاملگی خود بی خبر است.
به خاطر عوارض مختلف فرهنگی، اجتماعی و… و همینطور طرد شدن از سمت جامعه، زنان به مصرف تنهایی روی می آورند. زنانی که معتاد هستند خیلی بیشتر با مشکلات جسمی روبرو میشوند.
همین طور این زنان بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر بیماری های عفونی قرار میگیرند. خطر ابتلا به مشکلات روانی در زنان معتاد همانطور که در ابتدا گفته شد خیلی بیشتر است.
زنان معتاد خیلی بیشتر احساس تنهایی کرده و به نسبت مردان دوستان کمتری خواهند داشت. اعتیاد در زنان باعث می شود تا این قشر از نظر اقتصادی کاملا ضعیف شده و احتیاج به حمایتی که دارند، ان ها را به مردان وابسته تر می کند و همین موضوع باعث بیشتر شدن فحشا می شود.